استفاده از ظرفيت توريسم تاريخي در کهگيلويه و بويراحمد

به گزارش ميراث آريا (chtn)، دکتر «روح الله احمدزاده» همزمان با چهارمين سفر استاني هيات دولت به کهگيلويه و بويراحمد با حضور در برنامه زنده تلويزيوني دولت يار با بيان اين مطلب گفت: کاوش‌هاي صورت گرفته آثاري را در استان کهگيلويه و بويراحمد نشان مي‌دهد که متعلق به دوره اشکانيان است و رمزگشايي از اين آثار بايد به صورت جدي دنبال شود.

وي افزود: اين آثار نشان دهنده غناي تاريخي استان کهگيلويه و بويراحمد است و بايد از اين ظرفيت تاريخي در جذب گردشگر استفاده کرد.

وي با اشاره به قابليت‌هاي اين استان در حوزه هنرهاي سنتي و صنايع دستي اضافه کرد: استان کهگيلويه و بويراحمد داراي قابليت‌هاي فراواني در حوزه صنايع دستي است به گونه اي که گليم بافي و جاجيم بافي اين استان از شهرت بالاي جهاني برخوردار است و حمايت از صنايع دستي اين استان در اولويت برنامه‌هاي سازمان ميراث فرهنگي قرار دارد.

معاون رئيس جمهور با اشاره به کپي برداري برخي کشورها از صنايع دستي ايران، يادآور شد: براي مقابله با اين مشکل تعدادي از صنايع دستي ايران ثبت جهاني شده و مهر اصالت يونسکو را دريافت کرده اند.

وي خاطرنشان کرد: تا قبل از سال 84 تنها 5 اثر در حوزه هنرهاي سنتي و صنايع دستي ثبت جهاني شده بود اما از سال 84 تا کنون 116 هنر سنتي از مجموع 258 هنر سنتي موجود در کشور موفق به دريافت مهر اصالت از يونسکو شده است.
احمدزاده با اشاره به اينکه برخي از کشورها صنايع دستي و هنرهاي سنتي ايران را به نام خود در بازارهاي جهاني به فروش مي رسانند، ادامه داد: براي مقابله با اين مشکل نيز برند سازي در حوزه صنايع دستي در دستور کار سازمان ميراث فرهنگي قرار گرفته است.

وي با اعلام حمايت همه جانبه از فعالان صنايع دستي اضافه کرد: سازمان ميراث فرهنگي از تمامي فعالان حوزه صنايع دستي در قالب تعاوني‌هاي فعال ازطريق تسهيلات ارزان قيمت و حمايت از صادرات صنايع دستي به صورت نامحدود از آنها پشتيباني خواهد کرد.

معاون رئيس جمهور در بخش ديگري از صحبت هاي خود با اشاره به آثار استان کهگيلويه و بويراحمد در حوزه ميراث فرهنگي، يادآور شد: بيش از 1500 اثر در اين استان تاريخي شناسايي شده که خوشبختانه 700 اثر تا کنون ثبت ملي شده است.
وي افزود: خرده فرهنگ‌هاي مختلف استان نيز به منظور ثبت ملي در حال شناسايي است و در صورت دارا بودن قابليت ثبت جهاني پرونده اين خرده فرهنگ‌ها بعد از ثبت ملي براي ثبت جهاني به يونسکو ارسال خواهد شد.

دکتر احمدزاده همچنين با نام بردن از 8 سال دفاع مقدس به عنوان ميراث معنوي خاطرنشان کرد: يکي از مهمترين مسائلي که در سازمان ميراث فرهنگي دنبال مي‌شود ثبت دفاع مقدس ‌به عنوان ميراث معنوي در قالب يک پروتکل جامع و کامل است .
وي با بيان اينکه دفاع مقدس بزرگترين دستاورد کشور بعد از پيروزي انقلاب اسلامي است، خاطرنشان کرد: با وجود کارشکني‌هاي کشورهاي سلطه گر به دنبال اين هستيم که دفاع مقدس را از طريق کنوانسيون‌هاي بين المللي به دنيا معرفي کنيم.

دکتر احمدزاده در ادامه با اشاره به اقدامات صورت گرفته در خصوص ثبت ملي و جهاني آثار معنوي اظهار داشت: تا قبل از سال 84 متاسفانه هيچ اثري در حوزه ميراث معنوي ثبت جهاني نشده است اما با روي کار آمدن دولت نهم و دهم تاکنون موفق به ثبت جهاني 9 اثر در فهرست آثار معنوي شده ايم.

وي خاطرنشان کرد: يکي از ارزشمندترين آثاري که موفق به ثبت جهاني آن شده‌ايم هنر آئيني تعزيه بود که از اهميت بالايي برخوردار است.

احمدزاده با اشاره به ثبت جهاني آثار مادي نيز خاطر نشان کرد: ثبت جهاني پرونده 9 باغ ايراني که شاهکار معماري دنيا به شمار مي آيند يکي ديگر از اقدامات ارزشمند سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري است.
/108

انتهای پیام/

کد خبر 1390092413